Hej & Goddag

Guide: Fødsel

Sandheden om fødsler og tiden efter!

Da jeg var gravid med Adam blev jeg bombarderet med fødselsforberedelses materiale, fif og gode historier.. men ingen fortalte mig om hvad der sker efter barnet er kommet ud!

Generelt var meningerne at når du først havde barnet på maven (og du iøvrigt græd af glæde) så glemte du alt om smerterne og så var alt andet i verden lige meget. For her var den lille guldklump der bare ville forandre dit liv for altid..

– Det skal lige understreges at ja, det forandrede mit liv for altid – til det bedre – men Gud hvor folk lyver når de fortæller sådan en historie.

Derfor har jeg linet et par facts op omkring min oplevelse – uden filter!  .. en kort guide til, hvad man (i mine øjne) skal have styr på inden den her guldklump skal presses ud og ugerne efter..

FØDSLEN:

  • Måske bliver din fødsel lige så kort som min på bare 2 timer. Det er derfor vigtigt at du lytter til din indre stemme for hvornår det er tid til at tage på hospitalet og IKKE nødvendigvis venter på de der smerter der skal gøre så ondt at du ikke kan trække vejret. Måske har du en høj smertegrænse, og det er bare ikke fedt at føde i bilen med en panikken mand ved siden (går jeg ud fra – jeg lyttede nemlig til min mavefornemmelse og det var der derfor til tiden)..
  •  Det er slet ikke så nødvendigt at tænke (og øve) alle positioner igennem, lave musiklister og diskutere hvorvidt manden skal stå på højre eller venstre side af dig.. Når du først ligger der, så kommer det hele til dig. Og manden vil højst sandsynligt gøre ALT for dig i det øjeblik (eller de dage…) – så udnyt det 😀
  • Bliver det akavet at komme ind og tage tøjet af og rende nøgen rundt? Nej slet ikke. Du får lyst til at smide tøjet i situationen..
  • Når barnet skal ud vil du blive splittet mellem; “Jeg har lyst til at presse” og “Der er slet ikke plads, jeg vil ikke presse”. Her er det vigtigt du tænker klart: Baby skal ud og det kan kun gå for langsomt. Om du revner og sprækker og at det gør ondt, det er ligemeget – din baby skal ud!
  • Det er OK at tage en dag mere på hospitalet. Hvis du ikke føler dig sikker i at komme hjem endnu, så kan de ikke smide dig ud, hvis du ikke føler dig tryk ved amningen.

screen-shot-2018-05-15-at-1-11-22-pmimg_5579


EFTER FØDSLEN:

  • Manuel pumpe. Køb den for dine bryster kan slet ikke finde ud af at regulere mælken og det gør ONDT når de spændes op. Her er pumpen god til at tage trykket. En manuel er hurtigere og nemmere at bruge i starten, end en elektrisk.
  • Ammebrikker. Det er slet ikke nemt at få amningen igang, og hvis du som jeg har små eller ikke eksisterende nipples, så er det bare på med cowboyhatten (når brikken vendes udad) og komme igang. Pak den med i tasken til fødslen, for baby er sulten! Jeg vil faktisk sige hellere bare bruge den hvis det ikke bare kører, for hellere komme godt og selvsikkert igang, end ikke at få amningen op og køre..
  • Siddering. Du har lige født en baby! Det er svar nok på, hvorfor du ikke kan sidde ned uden ualmindelig mange smerter de efterfølgende 14 dage!
  • Purelan Creme. Det er muligvis det bedste creme jeg kender nu! Det healer ALT. Dine nipples vil bløde, dit underliv har rister, baby har tynd hud i folderne, du har sår i næsen pga bumser.. PURELAN!
  • Ammeindlæg. Dine bryster kan slet ikke finde ud af det der med dosering og de løber derfor i tide og utide. Køb engangs til at starte med, så du kan finde den størrelse og pasform der passer til dig.
  • Amme Lampe. Der er ikke noget der hedder nat og dag mere, så vær klar med den lille lampe så du kan se hvad du laver, når det er mørkt og huset ikke skal vækkes fordi du ammer.
  • Mad Levering. Det er ikke til at sige hvad dagene går med (amning og at være forvirret), men der er i hvert fald ikke tid og overskud til indkøb, medlavning og opvask! Gør dig selv en tjeneste og bestil bokse der leveres til din dør!
  • Hvis du lige som jeg aldrig får skrevet i de der bøger som “Barnets bog”, så lav små videoer hvor du indtaler, så har du altid dato og mindet i gemmerne hvis du en dag skulle få overskud til at sætte noget samme… … … det sker nok aldrig alligevel, men nu har jeg dem så 😀
  • Det er totalt undervurderet hvor ondt det gør at komme igang med amning, hvor ondt det gør at blive syet forneden og hvor ondt det gør i musklerne efter sådan en omgang.. men det er 2 uger. Hold ud. Vær tålmodig <3

 

screen-shot-2018-05-15-at-1-12-20-pm

 

Vidste du i øvrigt at:

  1. Manden kan tage imod barnet hvis I ønsker det. Dette skal jordmoderen informeres om inden. Så er der i det mindste noget manden kan være først til (altså at se barnet) 🙂
  2. Den første poo du skal lave efter fødslen er totalt undervurderet. Du har lige født et barn og nu skal det hele strækkes igen!!!!! Et lille fif – tag en engangsklud med varmt vand og hold forsigtigt mod underlivet, så kan poo’en glide ud uden eller indvoldende kommer med ud.
  3. Du kan blive gravid fra når barnet er ude, også selvom du ikke har fået din mentration!
  4. Du taber stort set ALT dit hår omkring 4 måneder efter fødslen – især hvis du ammer.
  5. Det er HELT NORMALT ikke at græde når barnet kommer ud.
  6. Det er HELT NORMALT ikke at have noget forhold til barnet. Det tager tid at lære barnet at kende og skabe et bånd. Først når barnet kan smile og genkende dig vokser følelserne for alvor <3
  7.  Det er HELT NORMALT at dit barn skriger NON STOP når i kører bil, de første par måneder, og det stopper af en eller anden grund nærmest fra dag til dag..
  8. En nyfødt kan virkelig ingenting. De sover 20 timer i døgnet og først når de er 3-4 måneder bliver de “babyer” som vi kender dem, der leger med fødderne og pludre.

 

Jeg tror jeg har fået det vigtigste med. Kommenter gerne hvis du har tidføjelser, og så vil jeg lige her til sidst nævne det vigtigste af det hele; ALLE BØRN ER FORSKELLIGE, så lige meget hvad folk råder til, hvad en blogger lister op, hvad sundhedsplejesken notere, så er det som regel altid din mavefornemmelse der har ret. Du kender dit barn bedst og kan mærke og se om det har det godt <3 Det er ok at sige fra og smide gode råd ud ad vinduet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej & Goddag